VLOTTE WORKFLOW BESTENDIGEN MET CAD/CAM

Bibliotheek CAD/CAM
De bibliotheek bestaat uit een groot aantal sjablonen waaruit de ontwerper kan kiezen en waarmee hij zijn project (keuken, dressing, badkamer ...) kan opbouwen

Uiteraard is het van cruciaal belang dat de werkvoorbereider zo vlot mogelijk kan werken. Besteed daarom voldoende aandacht aan het structureren van de workflow bij het ontwerpen. Stelt u zich een boomstructuur voor waarbij de werkvoorbereider telkens voor bepaalde keuzes gesteld wordt, naarmate hij hoger in de boom opklimt. Aan de basis moet hij beslissen welke stijl van keuken hij wil produceren. Wordt het een landelijke keuken? Een moderne, strakke, greeploze keuken? Of toch maar een trendy, glossy keuken? Het aantal mogelijkheden hangt af van het aantal stijlen dat u aanbiedt aan uw eindklanten. Binnen elk van die stijlen heeft de werkvoorbereider vervolgens de mogelijkheid om bepaalde sjablonen of kasttypes in het project te importeren. Vervolgens kan hij het project verder verfijnen op een globaal niveau, bijvoorbeeld door het aanpassen van het materiaal waaruit alle corpussen gemaakt zijn of door het wijzigen van het type beslag dat gebruikt wordt. Tot slot brengt hij de wijzigingen op lokaal niveau aan, bijvoorbeeld door in één bepaalde onderkast een extra legger te voorzien. Om makkelijker te kunnen ontwerpen, dient het sjabloon dus zó opgesteld te zijn dat de werkvoorbereider vlot van globaal naar lokaal, van algemeen naar specifiek kan werken, zonder dat er ongewenste zaken met het ontwerp gebeuren.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.